在香港用外幣快速買金塊既地方

相信不少做生意既朋友都聽過外國朋友想來香港買金塊, 因為香港 係一個自由港 ,又冇消費稅.

試過問銀行點樣買貨, 佢答我依家訂貨 ,要一個月後先有貨……我以為 聽錯。 有次諗住四周圍格價, 最後揀咗一間 在上環報價最平的金鋪 , 諗住買10kg, 個職員話得9kg, 剩番1kg等佢 一個鐘, 我話ok, 點知等咗個半鐘先有, 搞到我趕頭趕命飛入機場, 再遲多五分鐘都冇得飛, 到時就真係因小失大

而比較出名既有金城金條,金拓金塊,贺利士

但大多數人都面對一個問題,時間。

因為唔係想買就買,一般都要登記,查你資金來源,審批時間長。結果為左買金條,很多外國人因此被逼留港多幾日什至一星期,時間大失預算。 開咗戶口之後銀行又問點解咁大交易, 隨時户口候都冇埋。 金舖呢類傳統行業,營業時間都係好按照傳統, 星期一至五,朝九晚六。
如果想星期六日都可以用到貨,就要星期五買定。

而最近有一間新的金行-uniprecious metal. 標榜快,特快審批,在機場開設,你只需约半個小時,便可用日圓、美金也可以即時買到 國際認可嘅千足999.9 金條,最正係星期六都全日營業,同平時一樣都係上午9至半夜12點。

http://uniprecious.com/tc/

UniPrecious Metal Limited 於2016年於香港註冊成立,專營貴金屬買賣,其中主要為London Bullion Market Association (LBMA) 的國際品牌黃金999.9公斤條實貨買賣,自設倉庫及物流團隊。

香港機場富豪酒店商場216至217號舖

對「在香港用外幣快速買金塊既地方」的一則回應

發表迴響

在下方填入你的資料或按右方圖示以社群網站登入:

WordPress.com 標誌

您的留言將使用 WordPress.com 帳號。 登出 /  變更 )

Google+ photo

您的留言將使用 Google+ 帳號。 登出 /  變更 )

Twitter picture

您的留言將使用 Twitter 帳號。 登出 /  變更 )

Facebook照片

您的留言將使用 Facebook 帳號。 登出 /  變更 )

連結到 %s